Ulje avokada je na više nivoa korisno, posebno za oštećene vlasi, jer je puno hranljivih materija.

Sigurno si se bar jednom kada si ugledala ženu sa prelepom kosom zapitala kako je održava. Možda si pomislila kako je nemoguće da i ti imaš zanosni volumen i besprekoran sjaj, i da su ti potrebi sati ispred ogledala ili tone novca da to postigneš.

Ali, otkrićemo ti tajnu. Zapravo uopšte nije toliko teško imati lepu i negovanu kosu uz adekvatnu negu.

Jedan od glavnih proizvoda za negu kose su ulja, a mi smo istražili kojih top 5 obavezno treba da isprobaš!

Ulje avokada

Da li je ulje avokada dobro za kosu? Ukratko da! Ovo ulje je na više nivoa korisno, posebno za oštećene vlasi jer je puno hranljivih materija. Mi smo izdvojili 5 načina na koje avokado može pomoći tvojoj kosi.

Pomaže da se kosa odmrsi

Kada je tvoja kosa mokra, sklona je mršenju i lomljenju. Zato je tu ulje avokada kao idealna prva pomoć i možeš ga naneti nakon pranja, pri čemu će delovati kao lubrikant i koji će sprečiti da se to dogodi.

Dobro je za hidrataciju

Ovo ulje sadrži veću količinu mononezasićenih masti od maslinovog ulja i poznato je da dubinski hrani kosu. Razlog tome je što mononezasićene masti imaju veliku propusnost pa samim tim mogu brzo i lako da uđu u dlaku, stvarajući zaštitnu barijeru koja podržava zadržavanje vlage.

Pomaže u revitalizaciji

Presa, figaro, fen, koji je tvoj omiljeni beauty alat?

Čega god da se latiš na dnevnom nivou, ako nije dovoljno kvalitetan aparat za stilizovanje, može oštetiti učiniti tvoju kosu suvom i oštećenom.

Pogodi šta ti u tom slučaju može pomoći?

Tako je, ulje avokada je tačan odgovor. Vitamini B i E koji ulaze u njegov sastav pomažu u hranjenju kože glave i vraćanju zdrave kose.

Daje kosi dodatnu jačinu

Ovo ulje je poznato po svojim obnavljajućim svojstvima, a sadrži bogatu mešavinu proteina, folne kiseline, magnezijuma i minerala. Sve ove hranljive materije udruženim snagama pomažu zatvaranje ćelija kutikule koje jačaju fleksibilnost kose i povećavaju njenu otpornost na lomljenje, pri čemu sprečavaju pucanje vrhova.

Pruža ekstra sjaj

Evo još jedne prednosti ovog ulja. Više vlage znači više sjaja! Za sve vas koje izluđuje neposlušna kosa ovo ulje može biti spas.

Vitamini, minerali i masne kiseline koje ulaze u njegov sastav će temeljno prodreti u svaki sloj vlakna tvoje kose čineći da dlaka bude meka i obogaćena od iznutra prema spolja.

Svih 5 navedenih stavki objedinjuje jedan moćan balzam za kosu sa uljem avokada, a sve što treba da uradiš je da ga naneseš na opranu kosu i ostaviš da deluje 2-3 minuta.


Acai ulje predstavlja jedan od omiljenih sastojaka u kozmetičkim preparatima zbog niza benefita koje nosi.

Acai ulje

Mali crvenkasto-ljubičasti plodovi acaija se jedu dugi niz godina, obezbeđujući našem telu mnogo antioksidanata. U regionu Amazona smatraju se osnovnom hranom, ali su itekako popularni širom sveta pa su često deo smutija i ostalih zdravih napitaka.

Međutim, njihova bogata nutritivna vrednost nije sve. One predstavljaju jedan od omiljenih sastojaka u kozmetičkim preparatima zbog niza benefita koje nose.

Stvara zaštitnu barijeru

Acai stvara zaštitnu barijeru za tvoju kosu kako bi smanjio njenu izloženost hemikalijama i toksinima, što pomaže u sprečavanju preranog gubitka kose.

Olakšava češljanje

Zahvaljujući ovom ulju tvoja kosa će biti elastičnija i lakša za češljanje. Samim tim dlaka je manje lomljiva.

Uklanja Frizz efekat

Pošto si provela sate sređujući frizuru, sigurno ne želiš da ti vlaga pokvari sav trud. Kako bi to sprečila, tokom stilizovanja stavi malo acai ulja i ne samo da ćeš lakše srediti kosu, već ćeš smanjiti i neželjeni frizz efekat.

Pruža hidrataciju

Sjajna vest je da će čudotvorni acai uspešno pobediti iritantni svrab vlasišta, crvenilo ili psorijazu, tako što će održati kožu glave hidriranom.

Bogato je vitaminima

Ulje ekstrahovano iz acaija takođe pomaže u jačanju kose zbog sadržaja cinka i vitamina B1, B2 i B3. Kako? Tako što će nahraniti folikule dlake, pa će se kosa manje tanjiti što će se posebno svideti vama koje imate kosu tretiranu hemikalijama.

Sadrži proteine

Proteini i zdrave masti u ovim bobicama će podstaći cirkulaciju krvi a samim tim i brži rast kose.

Zato ne čekaj više i uveri se i sama u blagodeti ovog ulja.


Ako želiš da poboljšaš kvalitet svoje kose, možeš se slobodno osloniti na delotvornost jojoba ulja.

Ulje jojobe

Ako si nekada čitala sastojke preparata za negu kose, sigurno si mnogo puta naletela na ulje jojobe. Zaintrigirani njegovom zastupljenošću odlučili smo da se detaljnije pozabavimo ovim sastojkom.

Kada i kako da koristiš ulje jojobe?

Onda kada...

Tvojoj kosi treba hidratacija zato što će ovo blagotvorno delovati na skalp, zatim obnoviti popucale krajeve i smanjiti perut. Pogodno je za sve tipove kose, ali ga posebno voli kovrdžava i talasasta kosa. Neće škoditi čak i ako ga koristiš više puta dnevno.

Možeš ga naneti pre pranja kose od korena do vrha što će sprečiti sastojke poput sulfata da skinu prirodna ulja sa kose.

Onda kada...

Imaš problem sa peruti. Nanesi nekoliko kapi ulja jojobe na teme glave i ostavi da odstoji 30 minuta. Posle toga operi kosu šamponom kao i obično.

Onda kada...

Želiš da se izboriš sa kovrdžama i neželjenim frizz efektom.

I ono što je jako važno za većinu žena koje često izlažu kosu farbanju i blajhanju - sledeći put se za posetu frizeru opremi proizvodom sa ekstraktom jojobe, koji će zaštititi dlaku kako dolikuje.

Kako bi se sprečilo pucanje i oštećenje vlasi ovaj proizvod se kombinuje sa proizvodima za hemijski tretman kose, ali sigurni smo da tvoj frizer to već zna.


Arganovo ulje sadrži mešavinu antioksidanata i masnih kiselina, i s pravom nosi titulu „tečnog zlata“.

Arganovo ulje

Arganovo ulje, jedno je od najpopularnijih ulja na tržištu, već neko vreme i s pravom nosi titulu „tečnog zlata“. Ono što je sjajno kod ovog ulja je činjenica da je pogodno za sve tipove kose i učiniće čuda za nju.

U svom najsirovijem obliku arganovo ulje sadrži mešavinu antioksidanata (kao što je vitamin E) i masnih kiselina. A kad smo kod masnih kiselina, zanimljivo je to da se sebum koji naše telo prirodno proizvodi takođe sastoji od visokog procenta masnih kiselina, tako da ako imaš suvu kosu, nanošenje ovog ulja je baš ono što ti treba!

A sada ćemo malo detaljnije o dobrobitima arganovog ulja.

Ovo ulje omogućava kosi hidrataciju tako što prodire u kosu i smanjuje količinu vode koju apsorbuje, sprečava gubitak vode i neutrališe slobodne radikale pri čemu štiti folikule kose i kožu glave od oštećenja.

Dakle, šta to tačno znači za tvoju kosu? Hidrataciju, mekoću, sjaj, zaštitu i elastičnost!

Bilo da se odlučiš da svojoj kosi pružiš luksuzni salonski tretman ili onaj u kućnim uslovima, par kapi arganovog ulja će učiniti tvoju kosu svilenkastom i sjajnom. Ono se može naći i u vidu eliksira, a mi znamo za jedan fenomenalan od FarmaVite.

Kada budeš isprobala ovo ulje sigurni smo da će zauzeti počasno mesto među tvojim proizvodima za negu i postati jedno od omiljenih.

Bez obzira da li je tvoja kosa kovrdžava, ravna, talasasta, sa tankom ili debljom dlakom, postoji ulje koje je namenjeno baš za nju.

Ako primetiš da si oštetila vlasi stilizovanjem pa su suvlje i lomljive i treba im revitalizacija, ili želiš redovnu negu, vreme je da nabaviš jedno od ovih ulja i uveriš se u njihovu moć.