Četke za feniranje

Četke za feniranje se mogu koristiti i prilikom korišćenja fena, ali i bez njega. Dostupne u nekoliko veličina, ove četke se mogu koristiti za različite tipove stilizovanja kose. Prilikom odabira ovih četki, veoma je važno uzeti u obzir dužinu i gustinu vaše kose. Okrugle četke za feniranje manjih dimenzija se koriste prilikom stilizovanja čvršćih lokni, dok se one sa većim dimenzijama koriste za kreiranje suptilnih talasa u kosi. Ne preporučujemo upotrebu četki za feniranje sa metalnim iglica ukoliko imate tanku kosu, već okrugle četke od veprove dlake.

Detangler četke

Detangler četke (uglavnom su u obliku vesla) se koriste, kako im i sam naziv kaže, za raščešljavanje kose, pa čak i onih najupornijih čvorova. Uz pomoć svoje širine, detangler četke ne samo da vam pružaju potpunu kontrolu prilikom raščešljavanja, već i omogućavaju zadržavanje glatkoće vaše kose, kao i zadržavanje prirodnog izgleda vaših lokni ili talasa. Ove četke se takođe mogu koristiti i na mokroj kosi, dok držite balzam za kosu. Specijalne četke od prirodnog bambusa i veprove dlake specijalno su kreirane za raščešljavanje i tanke kose.

Četke od veprove dlake

Kada govorimo o četkama od veprove dlake, one su idealne za češljanje dugačke, tanke i lomljive kose, ali i kose koja je bila podvrgnuta nekom hemijskom tretmanu. S obzirom na to da su kreirane od prirodnih dlaka, četke od veprove dlake nežno klize kroz kosu, bez da je čupaju prilikom koriščenja. Za dugačku kosu je idealna iz razloga što možete češljati deo po deo, od vrhova ka krajevima, dok, s druge strane, zbog svojih prirodnih dlaka ne oštećuje tanku i krhku kosu, kao i tretiranu kosu. Dostupne su u raznim dimenzijama, kao i u okruglom ili ravnom obliku.

Ostale četke za kosu

Od ostalih četki za kosu izdvajamo četke za volumen i tapiranje kose, koje postižu najbolje rezultate na suvoj kosi, antistatičke muške četke za kosu, pogodne za feniranje, kao i palisander četke za dodavanje volumena muškoj kosi. Bez obzira kakava je vaša kosa - prirodna, tretirana, lomljiva, krhka, tanka ili gusta, Comair četke za kosu će postati vaš najbolji prijatelj kada jednom dođu u kontakt sa njom.