Nije strano što se većina korisnika sve više opredeljuje za ovaj preparat kada je reč o depilaciji. Pre svega, sastojci šećerne paste su potpuno prirodni, što ovaj proizvod čini savršenim za osetljivu kožu. Zatim, depilacija šećernom pastom uklanja dlaku iz korena, te spada u veoma blagu (bezbolnu) metodu depilacije. Uz to, rezultati koje ova metoda postiže predstavljaju kombinaciju pilinga i hidratacije, koji se ne mogu naći kod običnog brijanja. Za razliku od brijanja, koje može dovesti do urastanja dlake iz razloga što se ona otklanja samo površinski, šećerna pasta uklanja dlaku iz korena i omogućava da koža ostane glatka 4 do 6 nedelja.

Kao i u slučaju voskova, ItalWax šećerna pasta se može koristiti za depilaciju svih delova tela - bikini zone, nogu, leđa, stomaka, grudi, pazuha i ruku. Takođe, za razliku od voskova koji se skidaju u smeru suprotnom od rasta dlake, šećerna pasta se skida u smeru njenog rasta, a uz to ima i nižu temperaturu topljenja, tako da ne postoji rizik da opečete kožu prilikom njenog korišćenja. Šećerna pasta je izuzetno nežan preparat - ne lepi se za žive ćelije kože, tako da se neće otkinuti sloj kože kada je budete uklanjali. Takođe, ovaj preparat se može ponovno primeniti na deo koji ste propustili da namažete, i skida se običnom vodom.

Veoma je važno i da vodite računa o tome da dužina dlake bude najmanje jednu četvrtinu inča pre depilacije. Šećernu pastu je najbolje koristiti jednom mesečno, odnosno najmanje 10 do 14 dana nakon brijanja, četiri nedelje nakon depilacije voskom ili 4 do 6 nedelja nakon prethodne depilacije šećernom pastom.