Regeneratori za farbanu kosu

Farbanje kose trajnim ili polutrajnim bojama, izbeljivanje kose i izvlačenje pramenova su neki od najzastupljenijih vrsta hemijskih tretmana za kosu koji utiču na njenu boju. Svaki od ovih tretmana dovodi do promene strukture u vašoj kosi i stoga je veoma važno koristiti odgovarajću negu posle njih.
Regenerator za farbanu kosu je u ovim slučajevima vaš najbolji prijatelj, s obzirom na to da štite boju, čak i nakon više pranja. Ovaj tip regeneratora svaki put kada se nanese, uvek za sobom ostavlja malu količinu boje, i na taj način ne samo da zadržava izvornu boju kose, već i omogućava da se boja održi u korenu čak i kada krene da raste.

Regeneratori za kovrdžavu i ravnu kosu

U zavisnosti od tipa kose, postoje regeneratori za kovrdžavu i ravnu kosu. Ukoliko imate kovrdžavu kosu, ovi preparati će zadržati vaše kovrdže, bez obzira na odabir balzama, dok će u slučaju ravne kose ovi preparati sprečiti pojavu uvojaka u vašoj kosi. Za ravnu kosu preporučujemo upotrebu regeneratora od avokada i pšenice.

Regeneratori za kosu tretiranu keratinom

Brazilski keratin je proces koji će vašu kosu učiniti ravnom na duži vremenski period. Kako bi kosa posle ovog tretmana ostala zdrava i jaka, neophodno je koristiti regenerator za kosu sa keratinom. Ovaj balzam će vašu kosu dubinski hidrirati, prodreće kroz kutikulu i biti apsorbovan unutar vlasi. Na taj način će vaša kosa imati dovoljnu količnu hranljivih materija, a oštećenja će biti sanirana. Kosa će ostati ravna i zanosna.

Regeneratori u zavisnosti od volumena kose

Ukoliko imate gustu kosu, preporučujemo vam korišćenje nežnog i laganog regeneratora za kosu koji ne podstiče stvaranje velike količine sebuma na skalpu. Ovakav preparat će sprečiti da sve vaša kosa dodatno masti. S druge strane, ako imate tanku kosu, nepohodno je da je održavate hidriranom i stoga je najbolje koristiti regenerator za volumen koji će omogućiti zadržavanje vlage u vašoj kosi kako biste izvukli maksimum iz nje.