ItalWax voskovi za depilaciju

ItalWax profesionalni voskovi napravljeni su od kvalitetnih organskih materijala koji neguju, hidriraju i sprečavaju iritaciju kože, čak i na najosetljivijim delovima tela. Bilo da je u pitanju vosak za depilaciju u patronama ili film vosak u granulama, ItalWax je inovacijama učinio klasičnu italijansku formulu modernom. Svaki vosak za depilaciju ima visoku moć prijanjanja što proces uklanjanja dlaka čini efikasnijim i gotovo bezbolnim. ItalWax voskovi se mogu koristiti na svim delovima tela, bilo u kozmetičkom salonu ili kod kuće.

Voskovi za hladnu depilaciju

Voskovi za hladnu depilaciju imaju visoku gustinu i veoma su efikasni za uklanjanje kratkih i jakih dlaka. Visoka koncentracija titanijum dioksida omogućava izuzetno prianjanje ove vrste voska za dlaku. S obzirom na to da su laki za upotrebu, mogu se koristiti i za depilaciju kod kuće. Kod ove tehnike, vosak se nanosi na željeni deo kože i skida se trakama za depilaciju samo jednim povlačenjem, tako da je idealan ukoliko ste u žurbi i nemate vremena da rezervišete tretman u salonu. Takođe, zbog pomenute jednostavnosti korišćenja, ovi voskovi su idealni za početnike. Zangrevaju se na temperaturi od 39 do 40 °C.

Voskovi za toplu depilaciju

Iako se svi voskovi zagrevaju pre upotrebe - kako bi postali tečni i lepljivi i bolje obuhvatili dlake - topli voskovi se zagrevaju na nešto višoj temperaturi u odnosu na hladne i film voskove. Tradicionalni topli voskovi za depilaciju namenjeni su isključivo za profesionalnu upotrebu u salonima. Zagrevaju se u topilicama za topljenje voska na temperaturi od 50 do 55 °C. Nežni i kremasti, ovi voskovi imaju izuzetnu elastičnost i veoma lako se nanose na kožu, čineći je nežnom i glatkom. Idealni su za brzu i efikasnu depilaciju jakih dlaka i mogu se koristiti na svim tipovima kože, kao i za depilaciju lica i tela.

Film voskovi za depilaciju

Flim vosak predstavlja hibrid toplog i hladnog voska. Optimizovan je na način da poseduje najbolje karakeristike druge dve vrste voska. Film voskovi se u potpunosti prilagođavaju površini kože, što omogućava uklanjanje i najsitnijih dlačica bez ponovnog nanošenja i bez rizika kidanja dlake. Duže vreme hlađenja film voskova u granulama omogućava postizanje boljeg efekta otvaranja pora, te je time i depilacija bezbolnija. Zagrevaju se na temperaturi od 42 to 45 °C i nanose se u tankom sloju od jednog milimetra, pa stoga omogućavaju uštedu količine voska potrebne za depilaciju.