Pre i posle korišćenja balzama za kosu.

Posvećena si nezi svoje kose i želiš da ona bude sjajna, lepršava i zdrava, a ipak ne primećuješ rezultate?

Sigurno da neki korak nege ne radiš kako treba.

U neizostavni deo brige o kosi se svakako ubraja balzam, a u slučaju da nisi sigurna šta bi moglo da krene naopako sa njegovim korišćenjem, tu mi nastupamo.

Izdvojili smo 6 najčešćih grešaka koje dame prave pri korišćenju regeneratora.

Ako se prepoznaš u nekoj od njih, vreme je za promene!

Greška #1

Na farbanoj kosi koristiš običan balzam

Kako je farbana kosa znatno osetljivija i podložnija oštećenjima, veće su šanse da postane lomljiva. Stoga bi trebalo da je tretiraš balzamom specijalno namenjenim za takvu kosu. To će pojačati zaštitnu barijeru i sprečiti boju da se brzo ispere.

Odabir dobrog regeneratora je podjednako važan kao i izbor šampona. Osim toga važan je i način nanošenja, ali o tome ćemo kasnije.

Tvoja farbana kosa će se obradovati regeneratoru koji pruža satensku glatkoću i izuzetan sjaj.

Greška #2

Ne vodiš računa o svom tipu kose

Od tipa kose zavisi mnogo toga kada je nega u pitanju, a izbor adekvatnog balzama će znatno uticati na to kakva će ona biti.

Dakle, šta prvo treba da uzmeš u obzir?

Da li imaš kovrdže?

U ovom slučaju si sigurno navikla na komplimente na račun volumena i raskošnih lokni, ali znamo da često takva frizura iziskuje mnogo posvećenosti kako bi izgledala lepo. Jasno je da nemaš uvek vremena za stilizovanje kose, a sigurno želiš da budeš spremna kako bi se osećala prijatno u svojoj koži, ma koliko da je rano poslovni sastanak ili dejt kome se toliko raduješ.

A da li znaš šta će ti pomoći u toj misiji?

Balzam, tako je.

Kakav balzam traži kovrdžava kosa?

Onaj koji će zagladiti pramenove i učiniti ih sjajnim. Još ako će taj proizvod držati pod kontrolom tvoju bujnu grivu 72 sata, imaš zaista win-win kombinaciju!


Uz pomoć balzama ćeš svoju kosu držati pod kontrolom i do 72 sata.

Ukoliko su tvoje vlasi oštećene i beživotne...

Ne samo da nisu lepe na oko, već su podložne lomljenju i brže se mrse.

Zato oporavi svoju kosu esencijalnim nutrijentima koji će joj vratiti trodimenzionalnu mekoću i blistavost.

Sve što treba da uradiš je da posle pranja na mokru kosu naneseš balzam i ostaviš ga da odstoji 2-3 minuta. Potom isperi kosu mlakom vodom i videćeš kako je postala živa i glatka.

Ako je tvoja kosa suva ili veoma suva...

Ne očajavaj, i za to postoji odgovarajući preparat.

Ma šta da je uzrok za suvoću vlasi možeš stati na put ovom problemu.

Još jednom smo rešenje pronašli u balzamu koji će dubinski nahraniti dlaku i pomoći ti da lakše raščešljaš kosu. Takođe naelektrisanje će biti manje, a dlaka mekša.

Pa, da li si spremna da probaš?


Nizak i visok nivo pH vrednosti.
Greška #3

Kosu tretiranu keratinom neguješ običnim balzamom

Ako si uradila keratinski tretman onda znaš kakva čuda on čini za kosu! Kada pričamo o glatkoći, sjaju i dugotrajnom efektu ispravljene kose keratinski tretman nema premca.

Ali, ma koliko magični rezultati ovog tretmana bili, kako bi učinak trajao što duže, potrebno je da u negu dodaš adekvatan proizvod koji se koristi specijalno posle keratinskog tretmana.

Šta taj proizvod treba da sadrži?

Treba da ima izbalansiranu pH formulu obogaćenu antioksidansima koji dubinski hidriraju dlaku i ostavljaju je svilenkastom.

Greška #4

Nanosiš previše proizvoda

Kada je nanošenje regeneratora u pitanju, manje je više. U slučaju da si nanela malu količinu balzama lako ćeš dodati još, ali ako preteraš to može otežati kosu.

Kako da znaš koliko je dovoljno?

Proizvod treba potpuno da se rastvori kada ga protrljaš među dlanovima. Ako imaš ostataka na rukama verovatno si stavila previše.

Rezultat?

Slepljena kosa.

Da li smo pomenuli da će ti ovakvom upotrebom balzam zasigurno trajati duže?


Nekada je važno koristiti češalj prilikom nanošenja balzama.
Greška #5

Ne koristiš balzam na pravi način

Cela površina glave je podjednako važna, pa ne treba zapostavljati nijednu sekciju kose. Međutim, imaj u vidu da balzam nikada te treba da nanosiš na koren kako ti se kosa ne bi u najkraćem roku izmastila. Dakle, uvek stavljaj ovaj preparat od sredine ka krajevima.

Tako ćeš nahraniti pramenove i izbeći „bad hair“ dan koji bi se u suprotnom vrlo brzo desio.

Nekada je važno naneti preparat češljem sa širokim zupcima kako bi se on jednako rasporedio na sve delove glave.

Takođe povedi računa da ispereš proizvod temeljno jer ukoliko ostane više nego što je potrebno, to će izazvati pojačano lučenje sebuma.

I naravno, ne treba da ispiraš regenerator previše brzo, ali on ne treba da ostane ni predugo jer i to može biti kontraproduktivno.

Greška po greška ide u arhivu, a mi polako ali sigurno stižemo do prelepe kose.

Šta smo onda sačuvali za kraj?

Poslednju grešku i savet kako da je ispraviš.


Balzam se može koristiti i na suvoj i na mokroj kosi.
Greška #6

Ne izvlačiš maksimum iz balzama

Da li si se zapitala zašto tvoj balzam ne daje efekat koji želiš? Nekada nije dovoljno to što je on kvalitetan zato što ga ne koristiš na pravi način.

Shodno tome, da bi dobila maksimalne rezultate probaj da ga koristiš u kombinaciji sa odgovarajućom maskom za kosu. Tako se ova dva proizvoda međusobno dopunjuju i daju fantastične rezultate.

Ako se još uvek nisi upoznala sa benefitima maske za kosu, to možeš uraditi u ovom blogu.

Postoje i sjajne leave-in maske koje možeš koristiti na suvoj i na mokroj kosi, a zaštitiće je ne samo od prese i fena, već i od farbe.

U današnje vreme kada ima pregršt proizvoda za negu kose, svakom se može desiti da napravi pogrešan izbor. I ne samo to, iako korišćenje balzama ne predstavlja nikakvu nauku, niti je za to potrebna posebna stručnost, mnoge žene ipak greše prilikom korišćenja.

Dakle, obrati pažnju na uputstva koja pišu na regeneratoru koji si odabrala, kao i na to sa kojim proizvodima ga kombinuješ.

Sve u svemu, balzam čini za tvoju kosu ono što hidratantna krema radi za lice - pruža hidrataciju i glatkoću.

Tajna do zdrave kose je da joj omogućiš pravi regenerator koji ćeš s vremena na vreme promeniti u zavisnosti od vremenskih uslova, ishrane i drugih faktora.

Sigurni smo da ti je sada mnogo jasnije šta treba da izbegavaš, a šta da primenjuješ u svojoj nezi kako bi uvek izašla iz kuće sa prelepom frizurom.

A budimo realni, lepa kosa je najbolji ukras.