Četkice za puder i rumenilo

Jedna od najčešće korišćenih četkica za šminkanje je svakako ona za nanošenje pudera. Ova kupasta četkica se ističe po tome što je velika i pufnasta, te je iz tog razloga pogodna za ravnomerno nanošenje pudera po čitavom licu. Uz pomoć ove četkice veoma lako ćete naneti puder, jer je sa svojom velikom površinom dizajnirana da ravnomerno rasporedi proizvod umesto vas. S druge strane, ukoliko koristite rumenilo, veoma je važno da koristite odgovarajuću četkicu za nanošenje ovog proizvoda kako biste dobili prirodnu rumenkastu boju na vašim jagodicama. Premda je sličnog dizajna kao i četkica za puder, četkica za rumenilo je nešto manjih dimenzija, pa se stoga bolje prilagođava obrazima i preciznije nanosi proizvod.

Četkice za bronzer i konturisanje

Bronzer je jedan od najboljih načina za postizanje osunčanog izgleda, a da ne provedete vreme na suncu. Četkica za bronzer je sličnog oblika kao i četkice za puder i rumenilo, međutim nešto je šira i još pufnastija od bilo koje od njih. To je zbog toga što bi bronzer trebalo ravnomerno rasporediti po koži u cilju postizanja prirodnijih rezultata. Ukoliko nanesete previše bronzera ili na neravnomeran način, rezultati mogu izgledati vrlo neprirodno, naročito ako imate prirodno svetlu put.

Konturisanje, s druge strane, idealan je način da svom licu pružite prirodan izgled bez drastičnih promena. Za ovu vrstu šminkanja postoji mnogo različitih četkica, i idealno bi bilo da koristite četkicu predviđenu baš za ovu namenu, umesto onih za puder ili rumenilo. Iako četkica za konturisanje ima slične dimenzije kao i četkica za rumenilo, ova četkica ima znatno gušće dlačice kako bi izlvačenje kontura na licu bilo milimetarski precizno. Četkice za konturisanje se mogu koristiti i za kremaste i za proizvode u prahu.

Četkice za senku

Kako biste kreirali besprekoran izgled uz pomoć senki za oči trebaće vam nekoliko različitih četkica za šminkanje. Ove četkice su dizajnirane sa mnogo manjim dimenzijama i gušćim dlačicama u odnosu na sve druge četkice, jer se jedino na taj način senka može naneti precizno i sa većom kontrolom. Četkica za nanošenje senke se koristi za nanošenje proizvoda preko očnog kapka i može imati kosi ili špicasti oblik dlačica.

Četkica za blendovanje senke je najsvestranija četkica za senčenje. Može se koristiti na više načina kako bi se stvorio besprekoran izgled očiju, i uglavnom se koristi nakon četkice za nanošenje senke ili četkice za konturisanje. Budući da ćete ovom četkicom verovatno koristiti razne nijanse senki, bilo bi korisno da je češće perete kako biste očuvali integritet boja.

Četkice za ajlajner

Od svih različitih vrsta četkica za šminkanje, jedna od najvažnijih je četkica za ajlajner. Da biste dobili ultra precizan "Cat’s Eye" oblik, ova četkica će vam itekako biti potrebna. Mada možete postići dobar "Smokey Eye" uz pomoć olovke za oči, teško je dobiti jasan i definisan oblik bez upotrebe ove četkice. U pitanju je veoma mala četkica sa linijom kratkih i gustih dlačica, koja ima blagi uglasti oblik za precizno nanošenje proizvoda i koja odlično funkcioniše i sa tečnim i sa ajlajnerom u gelu. Ovo je sigurno jedna od četkica koja se najteže koristi, pa se nemojte brinuti ukoliko odmah ne postignete fantastičan izgled (možda će vam trebati malo više vežbe).