ZOYA lakovi su "najsigurniji" lakovi za nokte, jer su izgrađeni od netoksičnih supstanci koje održavaju zdravlje i dugotrajnu boju noktiju. Njihova formula na sadrži formaldehide, toluen i DBP - tri izuzetno štetna sastojka. Osim navedena tri, ovi lakovi se prave i bez parabena, olova, ksilena, TPHP-a i etil tosilamida.

Jedinstvena formula ovih lakova eliminiše mogućnost ljušćenja boje, što je karakteristično za mnoge druge lakove za nokte. ZOYA lakovi u proseku traju nekoliko dana duže u poređenju sa drugim proizvodima iz iste kategorije. Njihova visoka pigmentacija znatno olakšava lakiranje noktiju, jer se nanose u jednom do dva sloja. Tokom lakiranja, boja ne izgleda prošarano i prozirno, već se nanosi u ujednačenoj količini po nokatnoj ploči. Sam proces nanošenja boje je znatno olakšan zbog specijalnih Z-četkica za lakiranje noktiju koje se nalaze na poklopcu bočice. Ove široke, ali od tanke dlake napravljene četkice, precizno nanose boju, pa su zbog toga pogodne i za francuski manikir.

Osim što su raspoloživi u preko 200 nijansi, ZOYA lakovi za nokte se razlikuju i po tonovima i završnicama, pa tako možete birati između hladnih, toplih i neutralnih tonova, ali i između metalik, kremastih, neonskih, holografskih, sjajnih i svetlucavih završnica. Svestranost je odlika ovih lakova - svaki daje drugačiju dimenziju i teksturu vašim noktima. A ukoliko spadate u ekstremne ljubitelje umetnosti lakiranja noktiju, zaljubićete se u lakove koji imaju specijalne efekte kao vid završnice. Kako bi ovi lakovi uvek stajali besprekorno na vašim noktima, trebalo bi da koristite mat završni lak za nokte ZOYA.