Sve što treba da znaš o nadogradnji kose...

blog o nadogradnji kose

Upravo je prošla 90. dodela Oskara, nagrade su uručene, filmovi koje ćemo obavezno pogledati su ostali zabeležni u našoj memoriji, ali ono po čemu je Oskar Oskar, jeste Red Carpet - famozni crveni tepih i slavne ličnosti u svojim najsjanijim izdanjima. Cipele, haljine i odela najpoznatijih svetskih dizajnera, glamurozni make-up od sjajnog wet look-a do crvenog karmina i porcelanskog tena… Svi su se potrudili da to veče izgledaju savršeno. Ali, kosa... Eh ta kosa, frizure, lokne, boje, volumeni, ležerne punđe... Uvek smo se pitali: „Kako?!“ Odakle JLo onolika sjajna kosa, a pre samo dva meseca je imala fenomenalnu frizuru do ramena? Kako je Bijonse na Fashion Week-u imala fantastičan paž i super balejaž, a onda je veče posle toga nastupila sa raskošnim loknama do pola leđa, savršenim volumenom i gliterom u kosi, igrajući i plešući u ludom ritmu, dok se kosa zanosno vijorila oko nje? E, pa one to mogu, one su kraljice ekstenzija! Njihova tajna je otkrivena...

Danas devojke otvoreno pričaju o ovoj frizerskoj tehnici, a ono što je svakako glavna dilema je kako odabrati tehniku koja najviše odgovara tvom životnom stilu.

Da li je nadogradnja kose prava stvar za mene?

1. Maštaš o dugoj, sjajnoj i gustoj kosa ili ti je potrebna injekcija dodatnog samopouzdanja - dobra nadogradnja to može učiniti za tebe poput novog para štikli ili omiljenog karmina.

2. Želiš promenu svoje uobičajene frizure ili već duže vreme pokušavaš da pustiš kosu, ali ona iz nekog razloga sporo raste i to samo do određene dužine - nadogradnja keratinom ti može pomoći da brže izađeš iz nezgodne faze rasta kose.

3. Hoćeš da osvežiš boju, ali nisi spremna da se farbaš ili blajhaš - nadogradi par pramenova i imaćeš savršenu boju bez farbanja.

4. Potrebna ti je savršena frizura za svečanu priliku ili izlazak, a nisi u mogućnosti da se u potpunosti posvetiš dugoj kosi - kosa na tresi je pravi izbor za tebe.

Ako si se prepoznala u nekoj od ovih izjava i već vidiš sebe sa frizurom poput Arijane Grande, pre nego što se zakoračiš u svet ekstenzija izdvojili smo par saveta koji će ti olakšati izbor.


Kako da izaberem pravi tip nadogradnje za moju kosu?

Do sada si već sigurno čula da frizeri rade različite tipove nadogradnje, i sad se pitaš: Pa kako ja da znam koji je to tip najbolji za mene? Sigurni smo da će ti tvoj frizer u tome pomoći, ali evo nekih stvari koje će ti svakako biti od pomoći prilikom odabira.

1. Kosa na tresi - Ova vrsta nadogradnje spada u dugotrajnije opcije. Uz pomoć Be-Leave hair Xtensions kose na tresi i nekoliko klipsi većina devojaka može da ima dugu kosu kakvu oduvek želeli i to za svega par trenutaka.

2. Kosa na keratinu - Ukoliko ti je svakodnevica ispunjena raznim aktivnostima, voliš da vežbaš, plivaš ili baviš se drugim sportskim aktivnostima i nemaš puno vremena da se posvetiš svakodevnom sređivanju, Be-Leave hair Xtensions kosa na keratinu je prava opcija za tebe.

Kako da odaberem boju koja se savršeno uklapa s bojom moje kose?

Kosa za nadogradnju dostupna je u mnoštvu boja i dužina, od zavodjlive crne do fatalne platinasto plave. Stručnjaci predlažu da prilikom odabira boje biraš nijasu koja se uklapa sa tamnijim tonovima tvoje kose jer će izgledati prirodnije.


Koja pitanja treba da postavim frizeru pre nego što se odlučim na nadogradnju?

1. Koji tip kose za nadogradnju koristite? Odgovor koji želiš da čuješ je 100% prirodna ljudska Remy kosa.

2. Odakle nabavljate kosu? Najčešće lokacije sa kojih kosa za nadogradnju dolazi su Indija, Evropa i Brazil. Be-Leave hair Xtensions je kosa indijskog porekla i mnogi frizeri je posebno preporučuju jer je dlaka deblja i otpornija.

3. Da li koristite Remy kosu? Još jedno pitanje na koje želiš pozitivan odgovor. Remy sistem je proces slaganja dlake u kome je kutikula složena upravo onako kako i prirodno stoji na glavi, od korena ka krajevima. Ovakav sistem čini kosu glatkom i otpornom na mršenje.

Mitovi su razbijeni, nedoumice razrešene... Holivudski glamur više nije tako nedostižan, a na tebi je samo da napraviš izbor...

Back To Top