Kako da odaberete savršenu nijansu laka za nokte?

blog o lakovima za nokte

Toliko pažnje posvećujemo svojim noktima, trudimo se da odaberemo savršenu nijansu laka za nokte bilo da ih sami lakiramo ili posećujemo manikir salon. A znate li kako pravilno da odaberete boju koja vam savršeno pristaje? Manikir eksperti kažu da boju laka ne treba uklapati sa odećom ili trenutnim raspoloženjem, već poput boje kose ili šminke treba obratiti pažnju na ton kože. Postoje određene boje laka koje su savršene za svetlu put, dok druge blistaju na tamnijim tonovima kože, a mi vam danas otkrivamo kako da izaberete savršenu boju za vas.

Koja boja je savršena za svetlu put?

Koje su to nijanse koje će izgledati božanstveno na vašim noktima? Trik za pronalaženje idealne boje je da pronađete nijansu koja će istaći, a ne stopiti se sa vašom bojom kože.

NUDE: Takozvani nude nokti su već nekoliko godina ogroman svetski trend, međutim pronaći savršenu nude nijansu za svetlu put često je igra mačke i miša. Sigurna sam da je svaka od nas barem jednom odabrala “pogrešnu” nude nijansu zbog koje, umesto da nam ruke izgledaju besprekorno , one deluju skoro pa neuredno. Zbog toga su naš predlog nežno roze nijanse poput Zoya Barbie.

CRVENA: Klasično crvena nijansa koju je Kristian Lobutin ovekovečio svojim čuvenim cipelama savršeno se uklapa sa svim tonovima kože od najsvetlijeg do najtamnijeg.

Pro savet: Hladno crvene nijanse poput Zoya Nephratiti ili Zoya Asia divno će istaći i najsvetliju put.

PINK: Kada je reč o pink nijansama, svetli tonovi kože će sjajno izneti sve od prozirno ružičastih do intenzivno pink nijansi sa hladnim tonom poput Zoya Withney ili Zoya Rooney.

LJUBIČASTA: Ljubičaste nijanse su izuzetno popularne među trendseterima, jer je odabir ljubičaste nijanse uvek bio stvar stila, a ne stvar uklapanja i kombinovanja sa šminkom ili garderobom. Iz tog razloga stručnjaci preporučuju ljubičasto pastelne – lavanda nijanse kao što su Zoya Marley i Zoya Kendal.

Pro savet: Obratite pažnju da boja koju odaberete vuče više na ljubičasto nego na belo u odnosu na vašu kožu.


PLAVA: Iako ćete se sigurno na prvi pogled zaljubiti u intenzivno plavu poput Zoya Juvia, svetliji tenovi će prosto zablistati u tamnijim nijansama poput Zoya Neve ili Zoya Kotori.

Pro savet: Ove nijanse savršene su za sve one sa toplijim podtonom kože.

A koja je to boja savršena za tamniji ten?

Boje srednjih tonova kože variraju od preplanulog do maslinastog pa boje lakova koje birate zavise od podtona vaše kože. Postoje neke nijanse koje su univerzalne i koje će odgovarati svima.

NUDE: Dok dame sa svetlijom puti biraju nude nijanse sa roze tonovima, srednja boja tona kože će savršeno izneti bež boje poput Zoya Olivia, Zoya Cho ili Zoya Minka.

CRVENA: Crvene nijanse sa koralnim podtonom možda dominiraju vašom kolekcijom karmina, a da li znate da će upravo ova boja savršeno istaći vaše nokte? Ako je boja vaše puti poput one koju ima Kim Kardašian, onda će vam savršeno pristajati neka crveno-narandžasta nijansa kao što je Zoya Nidhi.


PINK: Tople pink nijanse su idealne za tamnije tonove kože pa zato sve dame s ovakvim tipom kože imaju sreću da ne moraju da čekaju leto da bi nosile fantastične pink boje poput Zoya Yana, Zoya Dixie ili Zoya Maya.

LJUBIČASTA: Kao i kod svetlih tipova kože i ovde važi „ljubičasto pravilo“: Stil pre svega! Tako za sve ljubiteljke tamnih lakova preporučujemo fantastične tamnije nijanse kao što su Zoya Giada, Zoya Belinda ili Zoya Lidia.

PLAVA: Pun pogodak postići ćete intenzivno plavim nijansama poput Zoya Mallory ili Zoya Isa. Uvek birajte dovoljno pigmentovanu boju koja će se savršeno uklopiti sa vašom kožom.

Ipak, ukoliko imate svoj autentičan stil i modne trendove koristite samo kao smernice za upotpunjavanje svog ličnog jedinstvenog stila, nijedna druga kolekcija lakova za nokte nema toliki opseg originalnih boja, kao Zoya kolekcija. Dugogodišnja saradnja između Zoye i New York Fashion Week-a stvorila je jedinstvene i popularne kolekcije među kojima ćete uvek moći da pronađete baš tu jednu boju koju ste toliko dugo tražili, a nigde niste mogli da je nađete.

Back To Top