7 Koraka uz koje ćete postati kraljica ajlajnera

blog o ajlajnerima

Cat eye je odavno imao svoj povratak na crveni tepih, a dame širom sveta rado nose ovaj izgled.

Dobra vest je da cat eye nije toliko komplikovan koliko izgleda. Sve što vam treba je malo strpljenja i prakse i uskoro ćete potpuno ovladati ovom poznatom makeup tehnikom.

1. VRSTA AJLAJNERA

Gel ajlajner? Tečni ajlajner? Ravna ili zakošena četkica? Postoji toliko različitih vrsta ajlajnera – kako onda znati koji da izaberete? Dok lični izbor igra veliku ulogu, mi vam nudimo neke savete koji će vam pomoći da odaberete pravi proizvod za sebe.

Gel ajlajner je zgodniji za korišćenje ako ste potpuni početnik, zato što je njegova formula mekša i oprašta greške. Uz City Color gel ajlajner dobijete i malu četkicu. Ipak, ukoliko ste ljubitelj drugih oblika četkica za šminkanje izaberite klasičnu ili kosu četkicu za ajlajner i počnite da vežbate.

Extreme bold tečni ajlajner od City Colora zahvaljujući fleksibilnoj četkici daje preciznost i kontrolu prilikom nanošenja i savršen je za sve ljubitelje winged looka. Međutim, za sve ljubitelje klasične tanke crne linije, tu je favorit intenzivno crni City Color Ultra Black ajlajner u olovci.

2. KAKO IZVUĆI PRECIZNU LINIJU?

Postoje određene smernice koje treba da imate u vidu ako želite da kreirate ovaj makeup look. Linija ne treba da bude iste debljine duž celog oka, već treba da se zadebljava od unutrašnjeg ka spoljašnjem delu oka. Igrajte se sa debljinom linije i moći ćete da postignete različite izglede. Želite da učinite svoje oči krupnijim – zadebljajte liniju iznad samog centra oka, a ako želite da ih izdužite, tanka linija duž celog oka postići će ovaj efekat.

3. MISLITE I O OBLIKU

Ljudi često misle da je cat eye makeup univerzalan za sve oblike oka. Tu se varaju. Sam oblik linije koju izvlačite je itekako bitan pa je tako i cat eye koji nosite jedinstven poput vas. U svetu šminke najčešće se koriste dva oblika zakrivljeni i trouglasti. Zakrivljeni oblik je sjajan za izduživanje oka, dok trouglasti oblik čini oko krupnijim. Na vama je da odaberete oblik koji će vaše oko učiniti još lepšim.


4. NE ZATEŽITE KAPAK

Svi često padamo u iskušenje da povlačimo kožu kapka kako bi linija koju crtamo bila što preciznija. Istina je da ako ovo radite, čim opustite kožu videćete da je linija koju ste nacrtali kriva. Umesto toga, zabacite glavu blago unazad i pratite liniju oka.

5. SIMETRIJA JE VAŠ NAJBOLJI PRIJATELJ

Simetrija ajlajnera na oba oka je najbitniji i pomalo zastrašujući faktor za ovladavanje ovom tehnikom. Ne očajavajte, ne morate se plašiti jer vam mi otkrivamo trik uz pomoć kog ćete postati pravi majstor. Tanku četkicu prislonite uz ugao nosa, poravnajte sa spoljašnjim uglom oka i krajem obrve i dobićete savršen ugao vaše linije.

6. A GREŠKE?

Čak i ako zabrljate, ne brinite. Štapić za uši + malo skidača šminke i greška nestaje za sekund. I ne zaboravite – vežbom se stiže do savršenstva.


7. UZ ŠTA DA KOMBINUJEM?

Cat eye je poput male crne haljine – možete ga kombinovati sa svime. Nosite ga svakodnevno uz nude look, uz nežno roze karmin tokom celog dana ili zavodljivi crveni karmin za vamp večernji izgled. I još nešto: ukoliko ga dopunite gliterima ili nekom ludom senkom, bićete kraljica svake žurke u gradu!

Back To Top